Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Generalitat de Catalunya) La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que les pràctiques en empreses o institucions serveixen als estudiants de l'FP per conèixer la realitat professional i del món laboral. Rigau ha fet aquestes declaracions en l'acte de signatura del conveni del Departament d'Ensenyament amb el Monestir de Santa Maria de Poblet i la Fundació Populus Alba, que té com a objectiu impulsar els cicles formatius del sector agrari que es duen a terme a l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus.

Amb aquest conveni els alumnes de l’Institut -que cursen els cicles formatius de grau mitjà de Jardineria i floristeria, i de Treballs forestals i de conservació del medi natural; i el de grau superior de Paisatgisme i medi rural- podran realitzar activitats formatives en uns terrenys per enjardinar pertanyents al Monestir, com per exemple, manteniment, conservació i millora de les zones verdes. Ho podran fer amb la col·laboració de personal expert del Monestir.

La titular d’Ensenyament ha recordat el gran actiu que és poder treballar en projectes reals com és el paisatge de Poblet i ha afegit: "si fins ara Poblet era conegut per l'arquitectura i el seu arxiu, esperem que ara també ho serà pel seu paisatge". També ha apuntat la idea que els joves que treballin a Poblet fent pràctiques sentiran "el monestir més seu".

A banda de la cessió d’aquest terrenys, el Monestir i la Fundació facilitaran a l’Institut l’accés a personal expert que pugui assessorar en continguts que requereixin la implementació de noves tecnologies, mètodes o continguts formatius, i que es coordinarà amb el professorat del centre educatiu. També oferiran l’equipament i les eines, així com la matèria primera i altres elements que siguin necessaris, per a la realització de les sessions formatives en els terrenys cedits.

El Monestir, la Fundació i l’Institut podran establir col·laboracions per donar sortida a les plantes i arbres que es produeixin als vivers del centre educatiu. Per tant, podran acordar conjuntament la seva destinació i distribució a fi que puguin ser utilitzats pel Monestir o replantats en parcs i jardins vinculats a Poblet.