Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) Des de diferents orígens i a través de diverses rutes. El passat dissabte, 4 de maig, més de 1.500 persones de les escoles i grups de joves de La Salle Catalunya van fer el camí fins el monestir de Montserrat en el marc de la 36a Pujada a Peu a Montserrat. Aquesta és una trobada destinada a tota la comunitat educativa amb l’objectiu de compartir l’esforç, l’amistat i el servei en un espai significatiu i envers la Moreneta, símbol de la nostra fe i del nostre país. Una vegada més, infants, joves i no tant joves, van participar d’aquesta jornada des de la convivència i la celebració, en contacte amb la natura i acompanyada de bon temps, en un lloc tant representatiu per nosaltres com és Montserrat.

Durant tot el matí, els diversos grups i centres de La Salle Catalunya van anar concentrant-se a la plaça del monestir, vestint-la amb el color violat de les bufandes d’aquest any, el record d’aquesta 36a trobada. Alguns havien caminat tota la nit, recorrent els prop de 50 quilòmetres de camí dels itineraris de Barcelona, Gallifa i la Llacuna. Fins i tot n’hi ha que sortiren el dijous, com els alumnes de La Salle Mollerussa, que caminaren des del seu municipi. La gran majoria, però, encarà el camí durant el matí de dissabte, sortint de Manresa i Hostalets de Pierola, Collbató i Monistrol.

Havent dinat, el grup “Bocins de Gospel”, de La Salle Bonanova, s’encarregà d’animar els participants interpretant diverses cançons gòspel a la plaça i a dins de la Basílica de Santa Maria, tot acompanyant la celebració que aquest any preparava l’escola de Barcelona sota el lema del curs “De tu depèn, depenc de tu”. Com cada any, l’organització feu entrega d’una bufanda commemorativa, la número 0, a un dels monjos de la comunitat benedictina de Montserrat, que va dirigir unes paraules d’agraïment i ànim a tots els participants.

El berenar i l’hora dels adéus van posar el punt i final a aquesta 36a Pujada, la qual també es va poder seguir a través des de les xarxes socials i mitjançant l’etiqueta de Twitter #papam2013, el canal on les diverses rutes van anar intercanviant els passos que feien.