Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(OHSJD) L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu Província d'Aragó - Sant Rafael, a través de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, ​​ha posat en marxa aquest dilluns el seu segon centre per a persones sense llar a la ciutat comtal. Es tracta d'un recurs residencial per a 60 persones al barri de Sarrià amb places per a homes, dones i famílies desallotjades sense fills. 

"Aquest centre aportarà un nou recurs per afrontar la situació d'exclusió social en què es troben cada vegada més persones de la nostra ciutat. Alhora reforcem un model d'intervenció i de treball social enfocat a aconseguir treure de la situació d'exclusió el màxim nombre de persones possibles perquè puguin restablir la seva autonomia a nivell social ", explica el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona, Joan Uribe.

Els usuaris del nou centre arribaran derivats pels serveis d'atenció bàsics de l'Ajuntament de Barcelona, ​​així com els serveis especialitzats en persones sense llar. També procediran de la taula d'emergència de Barcelona aquelles parelles o persones individuals que estiguin en una fase transitòria de sense llar després d'un desallotjament.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va visitar el centre el passat dissabte, acompanyat del germà Pascual Piles, superior provincial.

El nou equipament ocupa uns 2.500 metres quadrats i compta amb habitacions individuals amb llum natural, espais polivalents i zona de jardí, a més d'una bona connexió amb transport públic al centre de la ciutat.

Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona atén diàriament 180 persones, oferint recursos residencials a 144. A banda, també gestiona pisos per a la inclusió, ofereix suport en la recerca de feina, gestiona PIRMIS i investiga de manera continuada en l'àmbit de l'exclusió social. Aquest segon centre ha suposat la contractació de 15 persones, que se sumen a l'equip de treballadors socials, integradors, educadors socials, germans i personal d'administració i acció de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona.