Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals - CR) Les comunitats i entitats jueves han emès un comunicat on lamenten la actitud "absolutament irresponsable i partidista" de mitjans de comunicació, polítics i líders d'opinió on es banalitzen els termes 'nazi' i 'nazisme'. 

Pels signants, l'ús dels conceptes 'nazi' i 'nazime' de forma generalitzada en la confrontació d'idees i el debat polític "banalitza i buida de contingut" ambdós termes, i no s'haurien d'usar per "desqualificar als adversaris polítics". Fer-ho és "una frontera que una societat democràtica no pot creuar, ni ara ni mai", perquè signifiquen "trivialitzar la càrrega ideològica del nazisme i de les seves conseqüències pel poble jueu i per a tota la humanitat".

Aquest posicionament arriba després de declaracions com la de María Dolores de Cospedal que va els 'escraches' amb el nazisme i d’un reportatge emès a Telemadrid que vinculava el nacionalisme català amb les tècniques de propaganda política que van utilitzar els règims stalinista i nazi.

Una altra reivindicació que es fa en el comunicat és que el Congrés aprovi "amb urgència" una reforma del Codi Penal, on es prohibeixi "enèrgicament i inequívocament" el negacionisme i la banalització de l’Holocaust, per garantir així el record i la dignitat de totes les víctimes del nazisme.

El comunicat el firmen les comunitats Atid i Bet Shalom i també entitats com B’nai Brith Nahmanides, la Fundació Baruj Spinoza, l'Associació de Relacions Culturals Catalunya Israel i l'Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI).