Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Les famílies catalanes continuen considerant que colònies i casals són un element important en l’educació dels seus fills. Així ho demostra el fet que les inscripcions per colònies i casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés avancen a molt ritme. En el cas de les colònies, ja s’han cobert el 80% de les places que es van omplir l’any passat. “Hem fet un esforç per plantejar propostes atractives i a l’hora adaptades a les necessitats de les famílies que veiem que valoren molt la nostra acció educativa i de lleure per les vacances dels seus fills”, conclou Aleix Llobet, director del Servei Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés.

L’estiu és una època immillorable per practicar esports a l’aire lliure, així com per aprendre un altre idioma de manera divertida i lúdica. Entre totes les activitats que cada estiu ofereix la Fundació Pere Tarrés, les colònies esportives i les d’aprenentatge d’una llengua estrangera, són les que estan despertant més interès entre les famílies. “Cada vegada més, estem percebent que els pares i les mares tenen molt interès en que el seus fills aprenguin anglès i practiquin esports durant les seves vacances d’estiu “, explica Llobet.

Una altra tendència que es va perfilant els darrers anys és que cada cop és més important disposar d’una proposta atractiva que engresqui no només els pares i mares sinó també els infants i adolescents. Segons Aleix Llobet, “sovint és un noi o una noia que acaba engrescant a la resta dels seus amics perquè ha vist una activitat que li agrada o perquè s’ho va passar molt bé en unes colònies l’any anterior”.

Amb el lema “L’Estiu. Vacances per créixer”, la Fundació Pere Tarrés ofereix més de 400 activitats conjuntament amb els seus centres d’esplai vinculats a tota Catalunya per tal que infants i joves gaudeixin d’un temps de lleure de qualitat. Es tracta d’una oportunitat única per experimentar valors responent, també, a la necessitat de conciliar la vida familiar i laboral. Gràcies a les activitats, els nens i nenes aprenen a conviure, desenvolupen l’autonomia personal i amplien els seus coneixements. Les famílies ja poden inscriure els seus fills i filles, entrant al web de la Fundació Pere Tarrés.

Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés recomana a les famílies que la tria de les activitats es faci seguint criteris de qualitat i ajustant-se als objectius que s’esperen d’aquesta experiència. En aquest sentit, ha elaborat un decàleg per orientar als pares i mares en aquesta tria.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.