Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El simposi que anualment organitza la Fundació Claret età centrat, enguany, en la crisi. En concret en com enfronten els cristians la crisi més enllà dels serveis socials. L'acte, que tindrà lloc el proper disssabte 13 d'abril a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret, comptarà amb la conferència de Juan José López Burniol, analista polític i notari. Burniol parlarà sobre les "Claus per entendre la crisi, més enllà dels aspectes econòmics, i possibles camins de sortida".

En el simposi, també es farà una tertúlia-debat on hi participaran Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya, Llorenç Puig, director de Cristianisme i Justícia, Victòria Molins, religiosa teresiana i Enric Canet, director del Casal d'Infants del Raval. El debat estarà moderat pel periodista Xavier Solà. 

Els convocants del simposi diuen que "comencem a estar cansats de parlar de “crisi” i de remenar anàlisisi possibles sortides.Hi ha força consens a dir que el que ha entrat en crisi no ha estat només un determinat model o comportament econòmic, sinó valorsi conviccions més profundes que configuren un estil de vida i un model de societati del món".

A més dieun que "com a cristians ens preguntem què podem aportar des de les nostres experiències, conviccions, virtuts, tradicions, sensibilitats, etc. Potser el que resulta més evident i molt valorat socialment, és el munt d’iniciatives socials i solidàries que hem desplegat amb gran generositat (Càritas, centres oberts, menjadorssocials, plans d’habitatge...).
 
Asseguren que "això és important, molt necessari i que correspon a un tret molt característic del cristianisme. Però segurament es queda curt respecte a altres aportacions que també podem i hem d’oferir en l’ordre de l’ètica, els valors, l’espiritualitat... i que va més enllà del sol compromís social."