Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CCEB) Alleujar el patiment: la resposta del budisme és el tema central de la III Jornada del budisme a Catalunya que tindrà lloc dissabte 5 de novembre al Centre Cívic Convent de St. Agustí de Barcelona. Totes les activitats seran gratuïtes i l’entrada lliure. Durant la jornada intervenen budistes que treballen en l'àmbit de la medicina, la psicologia i els serveis socials, per explicar el que la seva pràctica del Dharma (ensenyaments de Buda) aporta en la seva confrontació professional amb el patiment.
 
En l’edició d’enguany, s’abordaran temes tal com ara Dharma i pràctica de la medicina, per Daniel Chevassut, metge al centre hospitalari universitari, Hôpital Nord de Marsella, responsable de la consulta sobre el patiment que va crear el 1998. Altres ponències: Las familias y el sufrimiento de la impermanencia, per Rosa Bufi, treballadora familiar i voluntària de la Creu Roja; Servint a dos senyors? Entre el budisme i la psicologia, per Carlos Osés, psicòleg i educador social; La patologia laboral: quan el patiment físic i moral adquireix una dimensió social i econòmica, per Mònica Oliveras, metgessa especialista en Patologia laboral; El poder del canvi en la revolució humana, per Amparo del Pino, infermera especialitzada en salut mental, llicenciada en psicologia i professora a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona; Ètica i compassió en l’acompanyament del dolor en els darrers dies de vida, per Josep Orti, metge geriatra i metge homeòpata a la Unitat de Convalescència de Geriatria i Cures Pal·liatives de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu; Sufrimiento y compasión en la salud mental, per Nilda Venegas, metgessa psiquiatra i homeòpata, i psicoanalista junguiana en formació.

Hi haurà també un espai dedicat als nens i nenes (entre 7 i 12 anys d’edat) amb tallers organitzats per Educació Universal.