Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La carta de Pasqua de l’equip provincial de l’Escola Pia de Catalunya, parla d’un moment de “nova embranzida” que “ens encoratgen per viure la nostra vocació escolàpia”. Es refereixen, d’una banda, a l’establiment de les dues noves províncies escolàpies Amèrica i a Àfrica; i, d’altra banda, a la “lliçó pel futur” de Benet XVI i a l’esperançada elecció de Francesc. Dos fets que recullen en aquest missatge pasqual

A les comunitats escolàpies  de la Província de Catalunya, de la Viceprovíncia de Les Califòrnies, i a tots els escolapis religiosos i laics i laiques que les formen. 

Benvolguts germans i germanes, com cada any en l’avinentesa de la Pasqua del Senyor us adrecem unes paraules de felicitació i de companyonia, i no volem faltar a la cita perquè enguany, més que mai, tenim motius per compartir vivències.

La resurrecció del Senyor, sempre present en les nostres vides per l’Esperit que ens acompanya, la vivim permanentment en la quotidianitat però aquests dies ho fem de manera més especial, més explícita i litúrgica, i així ho diem amb veu alta i amb la joia al cor.

Vivim amb gran joia l’establiment de les dues noves províncies escolàpies, la d’Amèrica Central-Carib, que conté la nostra comunitat de Cuba, i la de l’Àfrica de l’Oest, que inclou la Viceprovíncia del Senegal.

Aquests fets per la Província no han estat ni un tràfec ni un enrenou sinó una forta experiència de vida, de creixement, d’exercici missioner i també de resurrecció. Els escolapis de Catalunya, que vàrem anar a Cuba i al Senegal per plantar-hi l’Escola Pia i ajudar a créixer l’Església, ara veiem amb goig com la tasca ha progressat, ha arrelat i dóna fruit. Quin goig! Com reconeixem la presència del Senyor ressuscitat en aquests fets! 

Enguany no podem passar sense agrair a l’Esperit la sorprenent renúncia de Benet XVI, quina lliçó pel futur!, i l’elecció de Francesc com a nou bisbe de Roma, quina deu d’esperança! 

Aquests fets ens donen nova embranzida, ens encoratgen per viure la nostra vocació escolàpia en aquests moments que ens semblen resulten inacostumats i gairebé extraviats, moments que ens fan creure encara amb més fermesa que “si les criatures reben, des de ben petites, una bona educació en l’esperit i les lletres, es pot esperar amb tota seguretat un venturós reeiximent de tota la seva vida.” [del nº 2 del Proemi de les Constitucions de Sant Calassanç]

Visquem compartint i compartim la nostra missió, és l’única manera de reconèixer el ressuscitat vivint enmig nostre: “Quan s'hagué posat amb ells a taula, prengué el pa, digué la benedicció, el partí i els el donava. Llavors se'ls obriren els ulls i el van reconèixer” [Lluc 24, 30-31a, 34]

Sostinguem-nos els uns al altres amb aquestes paraules i aquests sentiments i celebrem amb goig el pas del Senyor ressuscitat!

Que tinguem tots i totes una Bona Pasqua! 
 
Jaume Pallarolas, Provincial. Carles Gil, Eduard Pini, Joan Prat, i Josep M. Canet, Assistents.