Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri-CR) Aquest dimarts es tanca l’octavari de pregària per a la unitat dels cristians. Són nombroses les comissions teològiques entre esglésies que han acostat posicions i l’ecumenisme està acceptat per la majoria d’Esglésies cristianes. Per això es pot dir que hem avançat més en els darrers cinquanta anys que en mil. Aquest és un balanç realista després d’un mil·lenni d’enfrontaments entre cristians.

Però durant el darrer segle també s’ha multiplicat el nombre de denominacions cristianes, especialment pentacostals i, per tant, ha augmentat la divisió entre les comunitats cristianes.

Són algunes de les percepcions recollides a la Facultat de Teologia de Catalunya en una sessió sobre “Present i futur del moviment ecumènic” organitzada coincidint amb la Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians.

En aquesta sessió de la “Quarta hora”, moderada pel degà Armand Puig, hi van intervenir Antoni Matabosch, president de la Fundació Joan Maragall i expert en ecumenisme; el pastor protestant de l’Església del carrer Taller de Barcelona, Enric Capó; i el rector de la Parròquia ortodoxa romanesa de Barcelona, Aurel Bunda.

En aquest recull, Matabosch valora positivament el treball de les comissions teològiques entre confessions cristianes, Capó parla de les dificultats d’avançar cap a una unitat real dels cristians, i Bunda insisteix en la tradició comuna dels primer mil·lenni, fins la divisió entre l’Església llatina i l’oriental del 1054.