Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La sisena edició de l’Aula Salut Blanquerna, amb el títol de "La mort, sentit i acompanyament", plantejarà un tema que no per ineludible és menys punyent: la presència de la mort en la vida humana.

La primera sessió de l’11 de maig tractarà sobre El sentit de la mort amb la metgessa i exonsellera de Salut, Marina Geli; el Catedràtic de Física de la UAB David Jou; i el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig; en un taula rodona moderada per Antoni Nello.

La segona sessió del 18 de maig serà una taula rodona amb Maria Antonia Liviano, metgessa de la Fundació Nuestros Pequeños Hermanos; Xusa Serra, responsable de formació a l’Hospital General de Catalunya; i Eduard Vidal, conseller director general del Grup Mémora;  moderada per Xavier Vidal.

És innegable que l’ésser humà està abocat a la mort, que el cicle vital de l’home comença amb la naixença i acaba amb la mort. I és desitjable que aquest cicle permeti a cada persona assolir i depassar cadascuna de les etapes del cicle vital: infantesa, joventut, adolescència, maduresa, envelliment i mort. En aquest sentit, la mort és la culminació de la vida.

Tanmateix, la mort es presenta com un problema, com un qüestionament: per a uns com el darrer fracàs, l’anorreament final; per a d’altres, com la porta d’accés a quelcom nou i plener. Però en qualsevol cas, com un problema, un esdeveniment no volgut, mai esperat, sempre dolorós i que genera, en els qui resten, un inexorable procés de dol. Són qüestions que afecten a tots, com a ciutadans, i alhora són motiu d’interès i de dedicació per part dels estudiosos i dels professionals de la salut.

Per a aquesta edició s'ha creat un espai de debat a facebook des d’on s’anirà informant de la publicació dels materials (vídeos, la transcripció de les ponències, fotografies, etc).

L'Aula Salut Blanquerna parteix dels pressupòsits humanístics que impregnen a la Universitat Ramon Llull i pretén oferir un espai de pensament i de debat sobre les qüestions més generals de la salut i de la malaltia en la nostra societat, a fi d’oferir un punt de vista vàlid en la promoció de la salut i del benestar de les persones.