Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Aquest dimarts ha començat una nova edició del Fòrum Social Mundial a Tunísia. Compta amb la participació de més de 30.000 persones i unes 4.000 organitzacions i es celebra sota el lema "Dignitat/Karama" fins el 30 de març. És la primera vegada que el Fòrum es fa al Nord d'Àfrica, i es preveu que un dels temes principals a abordar serà què ha significat la primavera àrab en aquests països i quins són els reptes que se'n deriven.

La delegació catalana del Fòrum compta amb una cinquantena de participants de diverses entitats i, com en les darreres edicions, estarà formada també per un grup del centre d'estudis Cristianisme i Justícia que participen tant al Fòrum Social Mundial com a la trobada del Fòrum Mundial de Teologia i Alliberament que se celebra paral·lelament.

Cristianisme i Justícia estarà present en tres taller del Fòrum Social Mundial: un sobre Llibertats, Estat de dret i construcció democràtica, amb la participació de Jaume Flaquer, especialista en Islam; un sobre Europa en crisi, amb Jaume Botey; i un sobre la dona en el diàleg interreligiós, amb Mari Pau Trayner. La participació de Cristianisme i Justícia en aquesta iniciativa està motivada sobretot per la voluntat d'estar atents als processos de democratització i d'alliberament dels països àrabs, així com l'interès per totes les qüestions relacionades amb el paper de la teologia i les religions en la construcció de la pau i la democràcia, especialment el paper del diàleg islamo-cristià.

El bloc de Cristianisme i Justícia es pot seguir de manera actualitzada la seva participació en Fòrum Social Mundial.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.