Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) La presentació del llibre Teilhard de Chardin, l’apassionat combat d’un evolucionista total, va reunir nombroses persones a la Sala Pere Casaldàliga, plena de goma a gom.

Josep M. Puigjaner, autor d’aquesta obra dramàtica, va ressaltar que el llibre està especialment escrit per tots aquells que aspiren a remuntar-se damunt de la inèrcia superficial de la vida quotidiana vers l’àmbit de l’esperit, tot rememorant les idees, les intuïcions, les emocions, els sentiments i sobretot la singularíssima concepció de la Vida, de la Humanitat i de l’Univers de Pierre Teilhard de Chardin.

En un moment de crisi de la nostra civilització occidental en què no sobra la vitalitat de l’esperit, la interpretació cristiana de la globalitat del que existeix, amb què Teilhard de Chardin ens obsequia, és una autèntica alenada d’aire fresc. Efectivament, la seva obra injecta dinamisme, infon sentit a la vida humana, convida a assumir els reptes del futur i fa comprensible l’aspiració de les persones a un més enllà d’aquesta vida a la Terra.

Teilhard, la memòria del qual està avui en procés de recuperació a diversos països d’Europa, ens comunica moltes de les coses que la mentalitat de l’home actual, el del segle XXI, vol escoltar, i encara més si ha optat per una creença religiosa cristiana, que potser troba desfasada i poc engrescadora en les formes en què actualment ens presenta el seu missatge.

L’autor del llibre es va rodejar per presentar el llibre de Ramon M. Nogués, escolapi i doctor en biologia, Mònica Terribas, periodista i editora del diari ARA, i Pere Codina, claretià i patró de la Fundació Claret.