Vés al contingut
Catalunya Religió

El filòsof Francesc Torralba i el teòleg Xavier Morlans són dos dels catalans que recentment han estat nomenats consultors de pontificis consells, Torralba de Cultura i Morlans de Nova Evangelització. Els dos fan una valoració molt positiva de l’elecció del papa Francesc.

Francesc Torralba explica a CatalunyaReligió.cat que l’elecció d’un llatinoamericà ens diu que “les esglésies europees hem d'aprendre humilment d'aquell món on la fe és viscuda amb intensitat i entusiasme. Representa un signe d'obertura al món i dóna un caràcter universal i catòlic a l'Església”. També es felicita de “l’excel·lent notícia” d’un papa jesuïta: “És propi de la Companyia de Jesús l'obertura d'esperit, el diàleg amb tots els col·lectius i l'anàlisi intel·ligent dels grans temes i problemes que té el món i l'església”.

Torralba també es fixa amb “la proximitat lingüística i cultural” que ”també és una bona notícia a l'hora d'establir ponts amb la Santa Seu.”

Xavier Morlans destaca com va veure el nou papa a la Plaça de Sant Pere: “Serè, relaxat, tranquil. Diria que els vint minuts de més que va trigar a sortir al balcó se’ls va passar pregant”.

D’aquell moment Xavier Moral remarca “un “Bona sera!” fraternal i la idea que “Hem de fer camí junts, Bisbe i Poble, Poble i Bisbe”, una clara eclesiologia del Vaticà II”. Alhora les paraules “fraternitat i confiança” fent referència com “a la fraternitat cap endintre: cúria, organismes eclesials, diòcesis,... i a la fraternitat cap enfora: tant de sofriment a Síria, a les viles misèria de la perifèria de Buenos Aires, a la frontera entre Rwanda i el Congo.

I també, “I ara pregueu per mi, abans jo ho faci per vosaltres” que per Morlans expressa “reciprocitat, circularitat, corresponsabilitat, dinàmica trinitària”. “Una flipada per començar”, conclou Morlans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.