Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El filòsof Francesc Torralba i el teòleg Xavier Morlans són dos dels catalans que recentment han estat nomenats consultors de pontificis consells, Torralba de Cultura i Morlans de Nova Evangelització. Els dos fan una valoració molt positiva de l’elecció del papa Francesc.

Francesc Torralba explica a CatalunyaReligió.cat que l’elecció d’un llatinoamericà ens diu que “les esglésies europees hem d'aprendre humilment d'aquell món on la fe és viscuda amb intensitat i entusiasme. Representa un signe d'obertura al món i dóna un caràcter universal i catòlic a l'Església”. També es felicita de “l’excel·lent notícia” d’un papa jesuïta: “És propi de la Companyia de Jesús l'obertura d'esperit, el diàleg amb tots els col·lectius i l'anàlisi intel·ligent dels grans temes i problemes que té el món i l'església”. 

Torralba també es fixa amb “la proximitat lingüística i cultural” que ”també és una bona notícia a l'hora d'establir ponts amb la Santa Seu.”

Xavier Morlans destaca com va veure el nou papa a la Plaça de Sant Pere: “Serè, relaxat, tranquil. Diria que els vint minuts de més que va trigar  a sortir al balcó se’ls va passar pregant”. 

D’aquell moment Xavier Moral remarca “un “Bona sera!” fraternal i la idea que “Hem de fer camí junts, Bisbe i Poble, Poble i Bisbe”, una clara eclesiologia del Vaticà II”. Alhora les paraules “fraternitat i confiança” fent referència com “a la fraternitat cap endintre: cúria, organismes eclesials, diòcesis,... i a la fraternitat cap enfora: tant de sofriment  a Síria, a les viles misèria de la perifèria de Buenos Aires, a la frontera entre Rwanda i el Congo. 

I també, “I ara pregueu per mi, abans jo ho faci per vosaltres” que per Morlans expressa “reciprocitat, circularitat, corresponsabilitat, dinàmica trinitària”. “Una flipada per començar”, conclou Morlans.