Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jaume Pallarolas. Provincial de l’Escola Pia de Catalunya) La meva espectativa és que deixarem de parlar d’aquests quatre o cinc temes que ens tenen empastifats, temes redundants i negatius. Tant de bo ens preocupéssim més de l’espiritualitat que de la correcció dogmàtica i comencéssim a ocupar-nos de temes “nous”, engrescadors, positius. Temes que van des de la colegialitat fins les esglésies locals, des de la reorganització de la Cúria fins l’ecumenisme, des de l’absorvent clericalització fins el paper de la dona a l’Església, des de les crisis econòmiques, socials i de valors fins el viure en esperança.

El nou Papa ha escollit el nom de Francesc. Aquesta elecció crec que és una opció significativa i esperançadora, com també ho és el fet que es presenti com a bisbe davant l’Església. Em sembla que tindrem un pastor.

El fet que sigui religiós, membre d’un Orde, ho trobo molt bé. Els religiosos estem a les escoles, al costat dels malalts, a les pressons…a les bases de la societat i molt a prop de la realitat. Penso que el Papa Francesc tindrà present a tothom, ningú se sentirà exclós.

Sembla que l’elecció l’ha agafat per sorpresa, a ell i a tots. Per tant no entra amb cap peu forçat, no deu res a ningú, tindrà llibertat d’acció i d’organització que és el que ens cal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.