Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Gil Parès. Ministre Provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears). És una mica aviat per fer valoracions sobre l'elecció del papa Francesc, però pels petits signes que ha donat: humilitat, bonhomia, pregària..., i els gestos de la seva vida que hem conegut pels diaris: viure en un pis, anar en transport públic, enfrontar-se amb el govern argentí per no tenir cura dels pobres..., la cosa promet. És molt significatiu que, igual que el papa Benet en la seva renúncia, hagi parlat de si mateix com del bisbe de Roma, insistint així en la línia de dessacralització del papat i situant-lo en el que és: un ministeri.

El vincle amb el nostre orde és que ha escollit el nom del nostre fundador: Francesc d’Assís, un home enamorat de Jesucrist, fascinat per la seva Pobresa i Mansuetud, que amb la seva vida simple i desprotegida de seguretats, va demostrar que l’Evangeli és possible de viure’l i omplir de joia una vida, sense fugir de les dificultats.

L’expectativa és que hi haurà canvis, no sols a la Cúria sinó en la forma d’exercir el seu ministeri. S’augura un nou estil, més carismàtic i centrat en l’espiritualitat, menys europeu i més pastoral i sensible al món dels pobres. 

Espero que pugui fer més fraterna l’Església, més horitzontal, més comunitat de germans iguals i corresponsables a imatge de la Trinitat. Que sigui un mestre espiritual i un exemple, amb gestos profètics de vida evangèlica. Que descentralitzi el govern de l’Església i ens doni bisbes de categoria i profunditat evangèlica.