Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Josep Gendrau. Ministre Provincial dels Franciscans de Catalunya). En aquest moments històrics jo vull recordar el passatge de la vida de Sant Francesc d’Assís que tot pregant davant el Crist de Sant Damià, Francesc va preguntar: “Què voleu que faci” i el Senyor li va inspirar: “Francesc, vés i refés la meva Església que amenaça a ruïna”. La Església d'avui necessita un altre Francesc que ens ajudi a viure l'evangeli en la seva autenticitat i sense rebaixes. 

La primera reacció en l'elecció de Jordi Mario Bergoglio, religiós de la Companyia de Jesús, com a papa, per mi ha estat de sorpresa. No entrava en cap travessa dels papables coneguda. El fet de ser religiós, encara que es deu a la universalitat, és bon signe del valor de la vida consagrada.

En segon lloc el fet de que sigui elegit un argentí, per tant no europeu, encara que amb vincles a Italia, també ho trobo positiu; l'església de Deu no es pot quedar tancada al clos de Roma o del Vaticà. Ha de tenir una mirada universal.

En tercer lloc el fet d'escollir el nom de Francesc I, no sé si per Sant Francesc d'Assis, Patró d’Itàlia (que és el que suposo)  o per sant Francesc Xavier evangelitzador i jesuïta, m'ha agradat molt. Encara que algú ja va escriure que si era elegit el frare franciscà caputxí de Boston podria posar-se aquest nom.

Preguem per la comunitat eclesial i pel seu pastor i servidor Francesc I: Que el Senyor el beneeixi i el guardi.