Vés al contingut
Catalunya Religió

(Pastoral Obrera) Un any més, la Pastoral Obrera de Catalunya té motius per celebrar de forma reivindicativa el dia de la dona treballadora, que se celebra aquest divendres, 8 de març. Dones de tot el món o d'un mateix país continuen vivint múltiples situacions de desigualtat. De fet, enguany el manifest escrit en el marc del Dia de la Dona treballadora va precedit per una sèrie d'exemples de situacions de desigualtat que viuen diverses dones a nivell testimonial.

A continuació, el manifest:

1. Que tots els éssers humans, homes i dones, amb independència del lloc on han nascut i la seva condició, són dignes. La societat no ha de permetre que ningú quedi per sota de ningú.

2. Que cal conciliar la vida laboral, personal i familiar, tasca que correspon a les institucions polítiques, els empresaris, i a cada persona en el dia a dia.

3. Que tots plegats hem de lluitar per sortir de la crisi que ens porta a l’atur, al dolor i la desil·lusió, reivindicant i reinventant una societat més humana.

4. Que calen polítiques que assegurin la igualtat d’homes i de dones en tots els àmbits, i que es promogui la prevenció i eradicació del maltractament físic i psicològic.

5. Que la cura de la salut i l’atenció a l’educació dels infants i joves és clau per assolir un món més igualitari i més just. Les retallades socials d’avui són la pobresa del demà.

6. Com cristians i cristianes reclamem a tots els que formem l’Església que sigui, per fi, reconegut el paper de la dona en un pla d’igualtat amb el de l’home.

Nosaltres, membres dels moviments cristians i obrers de Catalunya, manifestem solidaritat amb les dones que pateixen injustícia i proclamem el nostre compromís en la transformació del món, per fer real el Regne de Déu: uns societat lliure, justa i pacífica a l’estil de Jesús de Natzaret, aquí i ara!

MOVIMENTS OBRERS CRISTIANS DE CATALUNYA I BALEARS: (ACO, GOAC, JOC, MIJAC), CAPELLANS OBRERS, RELIGIOSES/OS EN BARRIS I DELEGACIONS DE PASTORAL OBRERA DE LES DIÒCESIS DE CATALUNYA

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.