Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Benet XVI s’ha acomiadat definitivament. Després que aquest dijous al matí ha promès davant de tots els cardenals “reverència i obediència incondicional” al nou papa que surti escollit, poc abans de les sis de la tarda ha pronunciat les seves darreres paraules en públic. Des del balcó de la residència de Castel Gandolfo s’ha definit com “simplement un pelegrí que inicia l'última etapa de la seva peregrinació en aquesta terra”.

La imatge del final del pontificat ha estat l’helicòpter sortint dels jardins del Vaticà i sobrevolant com a comiat el centre de la capital romana, la diòcesis de successor de Pere.

Aquestes són les paraules de la darrera intervenció de Benet XVI. “Estimats amics sóc feliç d'estar amb vosaltres, envoltat per la bellesa de la Creació i de la vostra simpatia, que em plau. Gràcies per la vostra amistat i afecte. Vosaltres sabeu, que el dia d'avui és diferent al d'altres vegades precedents. Ja no sóc Summe Pontífex de l'Església Catòlica (fins a les vuit encara ho seré, després ja no). Sóc simplement un pelegrí que inicia l'última etapa de la seva peregrinació en aquesta terra. Però voldria una vegada més, amb el meu cor, amor i oració, amb la meva reflexió, amb totes les meves forces interiors treballar pel bé comú i el bé de l'església i de la humanitat. Em sento molt recolzat per la vostra simpatia. Anem junts cap endavant amb el Senyor per al bé de l'Església i del món! Us imparteixo amb tot el meu cor la meva benedicció. Gràcies i bona nit”.