Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) L’Escolania celebra dissabte 2 de març una nova Jornada de Portes Obertes. Aquesta diada festiva està pensada especialment per a nois que estiguin cursant actualment de 1er. a 3er. d’Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte amb l’Escolania es produeixi abans del 3er. de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser clau per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part del cor de nois de Montserrat.

La 9a. edició de la Jornada de Portes Obertes a l’Escolania començarà el dissabte 2 de març, a les 10h, amb una xocolatada al polisportiu del centre. A continuació, els propis escolans són els encarregats d’oferir una visita guiada per les dependències de l’edifici a cadascuna de les famílies interessades. Durant el matí també es farà una reunió informativa als pares, i paral·lelament una activitat musical per als més petits que realitzaran els escolans. Per acabar, l’Escolania cantarà un motet polifònic, la Salve Regina i el Virolai a la Basílica de Santa Maria. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar.

El curs 2005-2006, els estudis a l’Escolania es van ampliar un any. Des d’aquell curs acadèmic, els nois entren a 4rt. de Primària, en comptes de 5è., la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans.

Dues gires durant aquest curs; la segona a Rússia, per tercer cop en dos anys

En el que portem de curs 2012-2013, l’Escolania ja ha realitzat dues gires internacionals. La primera va tenir lloc a Polònia del 29 de setembre al 3 d’octubre, on va participar en el Festival Internacional Música Antiqua Europae Orientalis, que enguany celebrava la 50ena edició. I la segona va ser durant el mes de gener a Rússia, on hi ha actuat tres vegades en els darrers dos anys. En aquesta ocasió, l’Escolania va cantar davant de dues mil persones al Moscow International House of Music, en concret a la Svetlanov Great Hall, una de les sales més espectaculars i modernes de Moscou, que té l’orgue més gran de Rússia. Aquestes sortides de l’Escolania inclouen visites culturals per les ciutats on està convidada.

L’Escolania rep moltes peticions de concerts a Catalunya i a l’estranger, fet que és un signe de la valoració d’aquest cor al nostre país i arreu. Durant els dies de la gira, els escolans realitzen també visites culturals per les ciutats on estan allotjats.