Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Desenes de milers de persones s’han aplegat aquest matí a la Plaça Sant Pere del Vaticà per escoltar la darrera audiència de Benet XVI, abans que demà renunciï al càrrec. El primer que ha fet Joseph Ratzinger ha estat agrair la presència de la multitud: "Us agraeixo a tots que hagueu vingut a aquesta última audiència general del meu pontificat. Gràcies de tot cor, estic vertaderament commogut i veig que l'Església està viva i penso que hem de donar gràcies al seu Creador per el bon temps que ens dóna fins i tot si és hivern". Amb aquestes paraules, el papa Benet XVI ha saludat a la multitud que ha escoltat les seves paraules.

Ha reiterat en diversos moments que l’Església és viva i que no pertany a cap persona. “La barca de l'Església no és meva, no és nostra, és seva (de Déu) i no la deixarà naufragar", ha subratllat.

Benet XVI ha assegurat que ha renunciat al papat "en plena llibertat", al sentir que les seves forces han disminuït i no pel seu bé particular, "sinó pel bé de l'Església". "He fet aquest pas sabent la seva profunda gravetat i novetat, però amb un ànim serè", ha dit.

Nova vida
Pel que fa a la nova etapa que començarà dijous a les 8 de la tarda, un cop deixi el pontificat, Benet XVI ha assegurat que la seva renúncia no vol dir que torni a la vida privada, ja que quan va acceptar ser papa, "significava viure per sempre per al Senyor". "La meva decisió de renunciar al ministeri petrí no revoca la decisió que vaig prendre el 19 d'abril de 2005. No retorno a la vida privada, a una vida de viatges, trobades, conferències...Segueixo al servei de Déu al recinte de Sant Pere ", ha dit.

L'audiència general ha acabat, poc minuts, abans de les 12 del migdia, amb el cant del Pare Nostre en llatí que ha estat seguit d'una gran ovació per part dels milers de fidels que omplen la plaça. Benet XVI ha abandonat la plaça amb el papamòbil des d'on ha saludat les persones que l'aplaudien i corejaven el seu nom.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.