Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Benet XVI ha presidit aquest dimecres la seva penúltima audiència general, celebrada el primer dia de Quaresma a l'Aula Pau VI del Vaticà. En l'inici de l'audiència Benet XVI ha reiterat les paraules amb què va anunciar la seva renúncia, el passat dilluns: "Ho he decidit en plena llibertat i pel bé de l'Església, després d'haver resat molt de temps i d'haver examinat la meva consciència davant Déu, profundament conscient de la gravetat d'aquest acte".

"Em sosté i il·lumina la certesa que l'Església és de Crist. Ell no li farà faltar mai la seva guia i cura", va dir el papa per emmarcar la decisió presa i com a argument per justificar el relleu a les funcions de successor de Pere. També va aprofitar el primer acte públic per "Agrair a tots per l'amor i l'oració amb què m'han acompanyat". "En aquests dies no fàcils per a mi, he percebut gairebé físicament la força de l'oració, que em dóna l'amor de l'Església i de la vostra oració. Seguiu resant per mi, per l'Església i pel futur Papa", ha afegit per acabar assegurant que "El Senyor ens guiarà!"

En el primer acte públic després de la renúncia, ha centrat la seva catequesi en les temptacions: "Què és l'important en la vida? Quin lloc ocupa el Senyor en la nostra existència? Les temptacions que afronta Jesús mostren el risc d'instrumentalitzar Déu, d'usar-lo per al propi interès, per la pròpia glòria".

Benet XVI ha remarcat que "donar a Déu el primer lloc davant les temptacions requereix 'conversió'; significa seguir Crist de manera que el seu Evangeli sigui guia concreta de la vida, és reconèixer que som criatures, que depenem d'ell, del seu amor; que només 'perdent' la vida per la seva causa la podem guanyar. Convertir-se és no deixar-se envair per les il·lusions, les aparences, les coses, és buscar que la veritat, la fe i l'amor en Déu siguin el més important de la nostra vida".

Aquí es pot llegir també la homília que ha pronunciat el dimecres a la tarda a la celebració del Dimecres de Cendra.