Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR) Els bisbes de les deu diòcesis catalanes han convocat una nova trobada conjunta de capellans pel dilluns 22 d'abril. Serà una Jornada sacerdotal interdiocesana convocada amb motiu de l’Any de la Fe al Monestir de Poblet. La convocatòria va ser aprovada pels bisbes en la darrera reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense que va coincidir amb el dia que el Benet XVI va anunciar la seva renúncia.

La part central de la trobada serà una conferència del cardenal Christoph Schönborn. L’arquebisbe de Viena és un dels principals responsables de la redacció de l’actual Catecisme de l’Església Catòlica, i de la seva versió per als joves, el YouCat. Com en la resta de trobades que s’han fet fins ara es farà una celebració eucarística conjunta i es tancarà amb un dinar.

Aquesta convocatòria segueix la tradició d’altres trobades conjuntes de tots els capellans que s’han fet a Catalunya. La darrera es va fer el 2009 a Tarragona coincidint amb els 1.750 anys del martiri del bisbe Fructuós i en la que es va presentar la carta pastoral “Pau, apòstol del nostre poble”. Les anteriors van ser el 2005 a Montserrat per commemorar el desè aniversari del Concili Provincial Tarraconense, i l’any 2002 a Vic coincidint amb l’any Verdaguer.

Una de les trobades més significatives va ser la del 4 de maig de 1992, també a Poblet, on l’arquebisbe Ramon Torrella va anunciar davant de 600 capellans la convocatòria del Concili Provincial Tarraconense que es va celebrar el 1995 i que volia reemprendre la tradició conciliar de l’Església a Catalunya.