Vés al contingut
Catalunya Religió

(Parlament de Catalunya) El Parlament ha acollit aquest dimecrees una trobada interreligiosa organitzada pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER) amb motiu de la setmana mundial de l'harmonia interconfessional, que, instituïda per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2010, se celebra la primera setmana de febrer. La presidenta, Núria de Gispert, que ha obert la sessió, ha defensat els valors del diàleg, la tolerància i el respecte.

De Gispert ha destacat la importància de treballar "en la línia de la concòrdia, del diàleg, de la convivència", i ha ressaltat "la realitat de Catalunya com a societat d'acollida". Així mateix, s'ha referit al moment de crisi que travessa el país en diversos vessants i a la necessitat que "entre tots siguem capaços de tirar-lo endavant", també "des de l'àmbit de la religió i les creences", en què "cadascú pot fer molt", i amb "mecanismes" com el diàleg i el debat.

En la inauguració de la jornada hi han intervingut també l'arxipreste 'stavrophor' Joan Garcia, president del GTER i vicari general per a Espanya i Portugal del patriarcat de Sèrbia; Eduard Sagarra, president de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya; Ignasi Garcia Clavel, comissionat d'afers religiosos de l'ajuntament de Barcelona, i Xavier Puigdollers, director general d'afers religiosos de la Generalitat.

La cloenda ha estat a càrrec de la vicepresidenta del govern i consellera del departament de governació i relacions institucionals, Joana Ortega.

La trobada ha girat a l'entorn del tema 'Diàleg interreligiós, experiència de vida', i entre els participants i assistents hi havia Jorge Burdman, rabí representant de la Comunitat Israelita de Barcelona; Antoni Matabosch, delegat d'economia de l'arquebisbat de Barcelona; Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya; Mohammed Halhoul, president de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya; Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya; Florencio Serrano, president de la Federació de Comunitats Budistes d'Espanya; Anna Royo, teresiana i directora de la fundació Benallar; Mohamed Settati, president del Consell Interreligiós de Terrassa, Josep Esplugas, delegat de diàleg interreligiós del bisbat de Terrassa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.