Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest divendres s’obre el Congrés Internacional "Cinema i Nova Evangelització". Organitzat conjuntament per la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL i la Mostra de Cinema Espiritual portarà a Barcelona, entre altres, a la directora de la Filmoteca Vaticana, Claudia Di Giovanni, i el cardenal Velasio de Paolis, president emèrit de Prefectura d’Assumptes Econòmics de la Santa Seu.

El congrés se celebra en 10 capitals del món. A més de Roma i Barcelona, es fa una sessió a París, Brussel·les, Òxford, Budapest, Viena, Los Ángeles, Toronto i Rio de Janeiro.

En la sessió de divendres a la tarda es projectarà “Buscant les set claus d’Antoni Gaudí” de Massimo Manservigi, que  va guanyar el premi com a millor documental en el III Festival Internacional de Cinema Catòlic de l’any passat. Està previst que dissabte tanqui el Congrés el cardenal Martínez Sistach.

Peio Sánchez, director del Departament de Cinema de l’arquebisbat de Barcelona, explica que “amb aquest congrés es vol formular una proposta internacional que permetrà una reflexió sobre les possibilitats del cinema com a art i mitjà de comunicació que pot arribar al cor de l’home per enfrontar-lo al Misteri del seu propi ésser".

La directora de cinema Liana Marabini, a través de la seva productora Condor Pictures i la Facultat de Comunicació Blanquerna, organitzen aquest Congrés arran de l’experiència de reflexió que han produït les Setmanes i les Mostres de Cinema espiritual, iniciades l’any 2004 en el si de l’Arxiprestat de Barcelona i avui difoses arreu del món.

La inauguració es farà aquest divendres amb Andreu Ibarz, director general de la Fundació Blanquerna i Liana Marabini, presidenta del Congrés. L’accés és lliure però cal inscripció prèvia.