Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El ministre provincial dels Caputxins de Catalunya, fra Gil Parés, situa en la incertesa les perspectives de canvi que s’obren la renuncia de Benet XVI. Ho atribueix a “l’astúcia i la genialitat de la renúncia per sorpresa i la norma de dos terços per escollir nou Papa. Això fa que no doni massa temps per a confabulacions ni pressions i permet als cardenals dialogar i consensuar amb llibertat i fraternalment la persona més adequada”.

Gil Parés coincideix amb la majoria que la renúncia és “d’una gran honradesa i humilitat i un exemple per a molts que es perpetuen en el càrrec”. Alhora, que “amb la seva actitud ‘desacralitza’ la figura del papa i ens la mostra com el que és: un servei, un ministeri que es deixa quan hom no es veu amb cor de continuar”.

En la valoració del pontificat de Benet XVI remarca que “ha estat fonamentalment teològic, intel·lectual, ‘ens ha ensenyat a pensar’ deia fa poc Antoni Puigverd”. Aquesta aportació inclou una llarga llista de temes com “un diagnòstic molt lúcid de la situació del Cristianisme a Europa en el discurs de Ratisbona, insistint en l’equilibri entre fe i raó, i mostrant els perills de l’irracionalisme que degenera en violència. També ha posat el dit a la llaga en la relació entre democràcia i ètica al Parlament anglès, ens deixa un cos de doctrina molt sòlida i clara en les seves encícliques, insistint en el nucli essencial del Cristianisme, i ha promogut el diàleg amb el món secular a l’Atri dels Gentils”.

Per altra banda, fra Parés destaca a CatalunyaReligió.cat com ha enfrontat amb valentia i resolució el tema de la pederàstia”. Per contra creu que “tot i que ha fet nomenaments significatius, no ha pogut reformar com hauria volgut la Cúria Romana. De fet, en contra del que deia Plató, el govern no és per als filòsofs”.

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.