Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El provincial dels Escolapis a Catalunya, Jaume Pallarolas, ha considerat que la renúncia de Benet XVI "és una decisió molt pedagògica". Explica a CatalunyaReligió que "potser m'ho miro molt en termes d'escolapi, en termes educatius, però és una renúncia que ens ensenya alguna cosa".

Pallarolas creu que la comunitat catòlica li ha d'"agrair" al pontífex que hagi pres aquesta decisió i considera que és un precedent que els seus successors hauran de tenir en compte, i que "quan arribi el moment puguin reconèixer els seus límits". Per això, creu que en aquests dies s'ha assistit a la "primera decisió d'una nova era" en l'Església Catòlica.

Sobre el pontificat de Benet XVI Jaume Pallarolas diu que "té coses molt bones, altres no tant, però en general ha estat un home amb coratge". Diu que no li preocupen les travesses sobre qui serà el nou Papa: "No entro en llistes, no les he llegit, serà el que sigui. Ara, seria bo que hi hagués una renovació de les estructures vaticanes. Toca una renovació, una obertura cap al món civil i els laics" i sobretot, seguir donant un missatge d'esperança als creients”.

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.