Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) Davant la sorprenent renúncia al ministeri de bisbe de Roma que ha fet pública aquest dilluns el papa Benet XVI, el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha llegit una declaració en nom de tots els bisbes catalans.

En la carta, els bisbes consideren que la renúncia per motius de salut “és coherent amb alguna manifestació que ja havia fet en el sentit que si considerava més endavant que no podia realitzar degudament el seu ministeri petrí, renunciaria".

A més sistach considera que “aquesta decisió posa en relleu la profunda espiritualitat del Sant Pare, la lucidesa amb que ha près aquesta determinació i el seu gran amor a l’Església a la qual ha volgut servir sempre amb la màxima entrega en els diversos ministeris que el Senyor li ha confiat”.

Finalment Sistach no ha volgut contestar a les preguntes dels periodistes i ha demanat la comprensió per par de tots "ja que encara costa de creure". "Ho hem d'anar paint i digerint", ha afegit. 

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

El comunicat complet, aquí:

Comunicat del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en nom dels arquebisbes i bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense en relació a la próxima renuncia del papa Benet XVI

El Sant Pare Benet XVI en el Consistori d’aquest matí ha anunciat una decisió molt important que ha pres després d’haver-la examinat repetidament en la seva consciència: la de renunciar al ministeri de Bisbe de Roma i Successor de Sant Pere, de manera que el proper 28 d’aquest mes de febrer la Seu de Sant Pere quedarà vacant i caldrà convocar el Conclave per l’elecció d’un nou Papa. El Sant Pare ha manifestat també que ha pres aquesta decisió degut a la seva edat avançada i considerant que no disposa de les forces adequades per exercir el Ministeri Petrí.

Aquesta decisió que ha fet pública avui el Sant Pare és coherent amb alguna manifestació que ja havia fet en el sentit que si considerava més endavant que no podia realitzar degudament el seu Ministeri Petrí, renunciaria. Considero que aquesta decisió posa en relleu la profunda espiritualitat del Sant Pare, la lucidesa amb que ha pres aquesta determinació i el seu gran amor a l’Església a la qual ha volgut servir sempre amb la màxima entrega en els diversos ministeris que el Senyor li ha confiat.

Tots recordem amb molta satisfacció la visita pastoral del Sant Pare Benet XVI a Barcelona amb motiu de la dedicació de la Basílica de la Sagrada Família i la visita a l’Obra del Nen Déu. Aquesta visita deixà al Sant Pare i a tots nosaltres un record inoblidable. Demano a tots els fidels expressar amb el nostre afecte i la nostra pregària la comunió eclesial amb el Sant Pare Benet XVI, Successor de Sant Pere.

Barcelona, 11 de febrer de 2013
Lluís Martínez Sistach
Cardenal Arquebisbe de Barcelona