Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), el claretià Màxim Muñoz, també se suma al reconeixement de la decisió de Benet XVI. Explica a CatalunyaReligió.cat que “és un gest que l'honora”, ”ben discernit i pregat, pensant en el bé de l'Església”. Afegeix que es pot anar més enllà de la decisió puntual de Benet XVI: “pot crear un precedent positiu i d'una certa ‘normalització’ del papat. Amb llibertat, senzillesa i humilitat mostra els límits de les forces humanes davant de responsabilitats tan grans” també davant les tensions que ha viscut durant el seu pontificat.

En la valoració del llegat del Benet XVI, el president de la URC remarca un “magisteri clar i profund en els temes essencials del cristianisme: el Déu amor, Jesucrist, la fe testimoniada i transmesa”. Amb “encícliques, cartes i catequesis que feien pensar i alimentaven l'esperit, connectaven la fe amb els grans interrogants de l'ésser humà”. Per això, també lamenta que Benet XVI no podrà publicar la seva exhortació sobre la Nova Evangelització que havia de recollir el treball del recent Sínode de bisbes.

Muñoz reconeix que en aspectes més eclesials i litúrgics “més aviat ha fet passes enrere respecte al Vaticà II”, però remarca “els esforços sincers de renovar l'Església i voler-la més evangèlica, menys aferrada al poder, més transparent” malgrat que “sembla que han pogut més les pressions i les lluites pel poder”.

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.