Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Ho vaig poder comprovar personalment en la seva manera de comportar-se quan jo era a Roma i ell era cardenal”. Ho diu Pascual Piles, superior provincial de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, per valorar la renúncia de Benet XVI: “He rebut la noticia amb un sentiment de satisfacció, per la llibertat de esperit que ha manifestat una vegada més”.

Per Pascual Piles és sobretot “un gest que el dignifica molt i que ens demostra que estem per servir”. Així ha estat quan “se n’ha adonat que les forces que necessitava ja no les tenia i ha volgut lliurement donar pas als qui continuaran la seva obra amb una nova manera de procedir”. Tot i que aquest ha estat el principal motiu que ha subratllat el mateix papa en la seva renuncia, el pare Piles també agraeix la seva tasca davant dels “diversos problemes que ha afrontat a l’interior de l’Església, tot fent neteja en aspectes de vida molt necessaris”.

Pel provincial de Sant Joan de Déu “Benet XVI demostra amb aquest gest que no és un ‘carrerista’: l’Evangeli és dels petits i ell, una vegada més, ens ha demostrat que és gran, i ha estat gran, perquè sempre s’ha comportat amb la humilitat dels petits”. I va més enllà de la valoració del gest per demanar que el que significa la renúncia sigui una “lliçó apresa per totes les persones del món, pels membres del poble de Déu i, d’entre ells, els que denominem els eclesiàstics, dins dels quals estic jo mateix. Aquests signes són els que hem d’aprendre tots i no estar tan condicionats per les quatre coses que tenim”.

Pels germans de Sant Joan Déu diu que també es significatiu el dia escollit per donar la notícia: “el fet que hagi estat en la jornada que l’Església dedica als malalts, com a Germans de Sant Joan de Déu amb un carisma molt dins del sofriment de les persones, és una invitació a revitalitzar la nostra vocació”.

Piles valora la figura de Benet XVI com a persona “molt culta, tot un teòleg que ha sabut posar en relleu moltes idees, combinant la tradició amb la modernitat, les reflexions històriques que il·luminen amb els plantejaments teològics que evoquen l’Evangeli”.

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.