Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) "Cal recuperar les maneres clàssiques de transmetre la fe però alhora crear situacions noves", explica Josep Maria Domingo, director del Centre d'Estudis Pastorals i del Seminari de Teologia Pastoral de la Facultat de Teologia de Catalunya, i directo. Des de fa tres anys un grup de persones es reuneixen en aquest seminari i reflexionen sobre les formes que existeixen per comunicar la fe i el diàleg religiós. Fruit d’aquesta reflexió s’ha organitzat una jornada, titulada, “Re-crear els camins de l'experiència cristiana” on es vol obrir al públic tant la feina feta durant aquests tres anys com enriquir-se de les opinions de diverses personalitats convidades a la jornada.

“Existeixen uns camins tradicionals de transmissió de la fe com són l’escola, la família i la parròquia, que han deixat de ser eficaços”. Així de contundent es mostra Josep Maria Domingo. Alhora, però, reclama la necessitat de recuperar-los i pensar-ne de nous. “Cal treballar en el món virtual, en fer diàlegs i itineraris per a aquells que s’han allunyat o no han conegut la fe, promoure els cinefòrums o musicals relacionats amb la religió, etc. Aquestes només són algunes de les alternatives per trobar noves maneres de comunicar la fe.

“Hi ha una actitud compartida de l’església diocesana de recrear aquests camins, formant noves tècniques. Ara és una preocupació transversal compartida en les esglésies i mostra d’això és la Missió Metròpoli o l’Atri dels Gentils, explica el director del Seminari de Teologia Pastoral.

“Ningú s’ha de sentir exclòs  de l’espai de trobada amb Jesús i l’Evangeli malgrat les diferents vivències i els condicionants de l’entorn. L’Església és molt plural i tothom ha de poder trobar-hi un lloc". D’aquesta manera l’església s’obre a les diferents viviències de les persones i les acull mitjançant noves maneres.

“Hem proposat a gent diversa examinar les condicions que fan més favorable la comunicació i el diàleg de la fe”, explica Domingo. Entre els convidadts a la taula d’experiències, que tindrà lloc el proper dijous 28, hi haurà Anna Gimeno, psicóloga, Enric Termes, delegat de Catequesi de Barcelona, Francesc Grané, profesor de la URL, i Mercè Solé, membre de l’ACO. Per a més informació de la Jornada podeu consultar aquí.