Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol ha explicat aquest dijous que creu que la beatificació dels màrtirs de la Guerra Civil que es farà a la ciutat el proper octubre “serà la beatificació més gran de la història de l’Església”. Tot i que la xifra dels beats que es proclamaran a Tarragona no està tancada, l’arquebisbe ha explicat en una trobada informal amb periodistes que creu que finalment seran més de 500, una xifra que no s’havia assolit mai en una cerimònia de beatificació.

Aquest esdeveniment creu que pot portar a Tarragona entre 50 i 60.000 persones, alhora que pot ajudar a promocionar la ciutat com a centre de divulgació de l’Església primitiva: “La beatificació entronca amb els primers màrtirs”, com el bisbe Fructuós i els seus diaques martiritzats a l’amfiteatre romà de Tarragona el 259. Pujol també ha volgut remarcar el caràcter exclusivament religiós de l’acte de beatificació de màrtirs de la Guerra Civil, que com les víctimes de tots els conflictes “s’ha de provar que van morir exclusivament per la seva fe”.

En la celebració de la diada del patró dels periodistes a l’arquebisbat de Tarragona, Jaume Pujol també ha remarcat altres esdeveniments que seran notícia els propers mesos, com el final de les obres del Centre Cultural Tarraconense amb l’obertura de la biblioteca aquesta primavera; i la inauguració prevista pel mes de juny del nou orgue de la catedral. Pujol també s’ha referit a l’ampliació dels serveis de Càritas com el menjador de Reus, o el centre d’acollida que gestiona la Fundació Bona Nit, que passarà de 25 a 40 llits i que els darrers anys ja ha facilitat 20.000 pernoctacions.

En la Jornada de Sant Francesc de Sales, el delegat de Mitjans de Comunicació, Dídac Bertran, ha destacat alguns aspectes en els quals l’arquebisbat ha estat pioner com la producció audiovisual, l’emissió en directe, l’ús dels codis QR en les publicacions, o el vocabulari religiós, utilitzat després per altres diòcesis. Aquest curs també s’ha nomenat Anna Robert com la primera dona que dirigeix un Full Dominical. Santi Grimau també és el nou director de la revista diocesana Església de Tarragona.