Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) “Davant la devallada de la fe entre els més joves, la gent gran hi pot fer molt”. Explica Sergi Òliba, coordinador diocesà de Vida Creixent de Barcelona. “Una part important de la nostra feina és fer que la fe continui i són els avis els que poden transmetre la fe a fills i néts”.

Aquest dissabte, el moviment Vida Creixent celebra la XXV diada de la gent gran i dels seus patrons, Simeó i Anna. El seu coordinador diocesà explica que la principal preocupació del grup és avui dia “continuar amb la fe i que els més grans puguin ser atcius. Que malgrat ser jubilats sàpiguen que tenen molta feina a fer”.

"La situació econòmica actual també està afectant els més grans. Estem acollint i recollint familiars arran de la crisi i l’atur malgrat que les pensions de jubilació són molt minses”, explica Oliva. “Creiem que la relació de la societat amb la gent gran és pobre perquè avui el que més es valora és la joventut i potser també la maduresa, però no la vellesa, que queda arraconada” afirma contundent. “Fer-se gran és dur, ademtre-ho també, però quedar-se sol és el pitjor”. “La soledat amoïna molt a la gent gran i per això el que fem al grup és acollir-los i fer que gaudeixin de les coses importats de la vida”, comenta Òliba.

Per celebrar la Candelera i els patrons de Vida Creixent, l’arquebisbe de Barcelona, Martínez Sistach, presidirà una missa aquest dissabte a les cinc de la tarda a la basílica de Sant Josep Oriol de Barcelona.