Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) David Cirici i Pilar Molina han estat els guardonats de la XXIª Edició del Premi Edebé de Literatura infantil i juvenil. David Cirici (Barcelona, 1954), amb la novel·la escrita originalment en català Molsa, i Pilar Molina (Madrid, 1943), amb Tesa, són els guanyadors respectius del Premi Infantil i Juvenil.

La història de recerca de Molsa, un gos extraviat per la guerra, i el seu món d'olors i sabors, és el relat que ens ofereix Cirici. Molina Construeix la seva novel·la Tesa -guanyadora en la modalitat juvenil- a partir d'una història urbana i de mons paral·lels.

450 originals, procedents de tot l’estat i Llatinoamérica, confirmen la consolidació del Premi en aquesta edició XXI. Així mateix La isla de Bowen de César Mallorquí, darrer Premi Edebé, ha estat considerada com la millor novel·la juvenil del 2012, segons els trenta especialistes. Referència obligada en la història del Premi és la nòmina d’autors que l’encapçalen, Carlos Ruiz Zafón i Gabriel Janer Manila.

En la XXI edició del Premi Edebé, amb una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 euros per a l’obra juvenil i 25.000 euros per a l'obra infantil), han participat un total de 450 originals. D’aquests originals, 389 s’han escrit en castellà, 37 en català, 14 en gallec i 10 en euskera. Al llarg de les vint edicions anteriors s’han guardonat 24 obres en castellà, 11 en català i 4 en gallec, singularitat en aquest premi, que originals en les quatre llengües poden participar a la convocatòria.