Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) La setmana passada es van complir tres anys del terratrèmol que va devastar Haití. Han estat tres anys de treball dur, però ja es comencen a veure els fruits de l'esforç i dels suports rebuts.

Avui, 20.000 nens, nenes i joves reben educació en algun dels centres salesians del país, més de 300 nens del carrer són atesos a Puerto Príncipe i Cap Haitien i cada dia es dóna una ració de menjar a més de 10.000 persones a les 18 Escoles del Pare Bohnen. A més, en l'actualitat ja es compta amb dues Escoles Agrícoles (Cap Haitien i Fort Liberté), una Escola Universitària d'Infermeria (Fort Liberté), dos centres per a nens del carrer (Port Príncep i Cap Haitien), cinc internats, onze centres escolars (un d'ells en Gressier on estudien al voltant de 1.000 nens i joves), nou centres de formació professional i dos centres de formació de professors. "L'objectiu de treure als alumnes del carrer ja s'ha aconseguit. Ara seguim treballant per millorar la qualitat de la formació ", explica Sylvain Ducange, provincial salesià d'Haití.

El següent documental "El despertar d'Haití"  és un reportatge excel· lent que ens evoca la realitat d'Haití abans i després del terratrèmol i el gran treball que realitza la família salesiana en el lloc.

L'ONGD VOLS, conjuntament amb l'obra salesiana a Catalunya, Osca, Andorra i Balears, d'altres particulars i el donatiu de Càritas diocesana de Barcelona, van finançar l'Escola Universitària d'Infermeria (Fort Liberté), al nord d'Haití, que acull més de 150 estudiants.

Campanya "Fills d'Haití"Tissidor vol jugar a futbol i li agrada el color blanc. Julius es forma per ser soldador. Com ells, més de 300 nens del carrer van al centre Lakou on reben atenció i aprenen a llegir i a escriure. Després dels 45 segons que van assolar Haití, milers de nens van perdre als seus pares i van acabar als carrers. "Volem que els nens i joves del carrer siguin útils per a la societat. No una peça que es pugui canviar. Sinó joves que aportin", diuen a Lakou. Tot aquest treball amb els menors queda recollit en el documental "Fills d'Haití" produït per Kanaki films i dirigit per Raúl de la Fuente.

En 15 minuts, veiem els fills d'Haití que tracten de sobreviure cada dia, al carrer, amenaçats, sotmesos a abusos ... Però també es parla d'esperança perquè hi ha algú que confia en ells, que els acull i que els ofereix una esperança en el futur. Són els missioners salesians que treballen per un nou Haití. El documental es troba AQUÍ.