Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Institut de Cultura - Ajuntament de Barcelona) Dimarts 22 de gener, a les 19.30 h, es celebrarà una nova edició dels Diàlegs de Pedralbes amb el títol 'Què podem aprendre d'Orient? Què podem aprendre d'Occident?', al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

En aquesta ocasió, les intervencions correran a càrrec del doctor en filosofia, professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Barcelona en el Màster d'Història de les Religions, Vicente Merlo, i del membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Pere Lluís Font. L'acte comptarà amb la presentació i moderació de Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull. L'activitat pretén 'aprofundir en el diàleg entre Orient i Occident i les seves mútues aportacions, a fi de veure els punts de connexió per a una bona entesa', segons explica Francesc Torralba, que dirigeix el cicle, que s'allargarà tot l'any 2013 amb una activitat mensual.

Els Diàlegs de Pedralbes van néixer el desembre passat organitzats pel Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes amb la intenció de consolidar un punt de trobada i reflexió al voltant de l'espiritualitat, tot reflexionant sobre la relació de l'espiritualitat amb diversos àmbits. La primera de les trobades va tenir com a protagonistes els físics Jorge Wagensberg i David Jou, amb el títol 'Espiritualitat i ciència: Obertures i interseccions'.

Les properes activitats programades són 'Espiritualitat i transformació social', que aplegarà Teresa Forcades i Arcadi Oliveres el 12 de febrer; el 16 d'abril Armand Puig i Rafael Argullol debatran sobre 'El diàleg entre creients i no creients: horitzons de trobada'; i el 30 de maig Joan Garriga i Berta Meneses parlaran d’'Espiritualitat i vida quotidiana'.

És necessari confirmar l'assistència al correu electrònic pedralbes@fragmenta.cat.