Vés al contingut
Catalunya Religió

(Editorial Mediterrània) L'any 1944 un jove Joan Botam prenia la Targarina, i marxava de les seves Borges Blanques natals vers un futur que llavors no podia ni imaginar. Estudiant a Arenys, Salamanca i Roma, medievalista sota la direcció del pare Miquel Batllori, mestre a Sarrià, superior de comunitat a Pompeia, provincial dels caputxins de Catalunya, activista pacifista, pioner de l’ecumenisme, promotor del diàleg interreligiós... Fidel a Déu i a l’exemple de Sant Francesc, ha fet de la seva vida un compromís per la cultura, el diàleg i el país.

Aquest és el recorregut del llibre Mirada de Pau. Joan Botam, memòries. Aquest dimecres es presentarà a la Llibreria Claret de Barcelona amb d’Arcadi Oliveres, economista; Joan Estruch, sociòleg; l'autor del llibre, Jordi Puig; i Joan Botam. L’acte estarà presentat per Màxim Muñoz, provincial dels claretians de Catalunya.

El 2010 Joan Botam va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi i va rebre el premi en convivència i diàleg interreligiós del Grup de Treball Estable de Religions.

El llibre és un passeig pels paisatges que ha trepitjat en Joan Botam, conegut encara per molts pel seu nom de religiós, fra Salvador de les Borges. Repassa la seva vida, i a través d’ella, la història dels caputxins, de l’Església catòlica catalana, de la lluita antifranquista (amb la Caputxinada) i de l’ecumenisme a Catalunya. Tot resseguit amb la seva mirada, una mirada de pau.

L'autor del llibre, Jordi Puig, és sociòleg i músic, ha treballat per a diverses institucions en l’àmbit de la recerca i la gestió de la diversitat religiosa, i és l’impulsor de la consultoria Pneuma. L’any 2008 publicà, conjuntament amb Enric Canet i Pere Vilaseca, el llibre d’entrevistes Escola, religió i poder: el trencaclosques que no encaixa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.