Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Cristiansime i Justícia) La situació de la Unió Europea en el moment actual és una de les línies de treball i reflexió que està portant a terme durant aquest curs el centre d’estudis Cristianisme i Justícia. L’equip del centre està treballant internament aquesta qüestió a través del seu Seminari Social i a partir de la setmana vinent s’oferirà també un Seminari obert a tothom sobre el present i futur d’Europa.

La preocupació per aquest tema respon a la voluntat d’entendre les conseqüències socials, polítiques i econòmiques de la crisi, així com veure els diferents horitzons i alternatives que es plantegen. Els punts principals de reflexió són en primer lloc, els motius de la crisi actual del projecte europeu, analitzats des d’una perspectiva històrica, social i política. En segon lloc, els defectes de la construcció econòmica de l’euro i les deficiències en matèria de regulacions bancàries i/o fiscals que fan que es generin disfuncions o desigualtats en el si de la Unió. Finalment com la Unió Europea, impulsora d’un model d’Estat del Benestar, es troba ara amb dilemes i contradiccions grans: austeritat imposada enfront creixement econòmic o enfortiment de les institucions enfront pèrdua de sobirania dels estats.

El fruit d’aquesta reflexió ens permetrà oferir propostes per reconstruir i enfortir el projecte europeu en termes socials i de solidaritat.

Per a portar a terme aquest treball, el centre ha comptat amb l’aportació de persones expertes en la temàtica d’Europa, com el periodista Rafael Poch, historiador i actual corresponsal a Berlín de La Vanguardia.

Per a totes les persones interessades en aquesta qüestió, el centre oferirà a partir de dijous vinent, 24 de gener, un seminari obert a tothom, en el que participaran els membres de Cristianisme i Justícia Luis Sols, Óscar Mateos i Toni Comín. Es realitzarà durant tres dijous: 24, 31 de gener i 7 de febrer, de 19:30h a 21:00h a la seu de CJ, al carrer Roger de Llúria 13 de Barcelona.