Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) Aquest dimecres es renova la presidència de la Unió de Religiosos de Catalunya. La teresiana Cristina Martínez ha estat la presidenta durant els darrers quatre anys. Fa pocs mesos, també va finalitzat la seva dedicació durant nou anys com a provincial de les Teresianes de les comunitats de Catalunya, Montpellier i Costa d’Ivori.

CatalunyaReligió.cat hem parlat amb Cristina Martínez a la seva comunitat del barri de Gràcia de Barcelona per demanar-li un balanç de la seva responsabilitat a la URC, que ha coincidit amb els 30 anys de l’entitat. Parla de l’estat actual de la vida religiosa amb esperança i diu que donar a conèixer més el testimoni dels religiosos i les religioses “oferiria un alè d’esperança” al conjunt de l’Església i de la societat. Dels canvis en la vida religiosa els darrers anys, a més d’incrementar la seva preocupació social, també destaca la redescoberta de la centralitat de Paraula de Déu com a motivació de la seva tasca. 

Cristina Martínez, també ha estat una de les poques dones amb una responsabilitat eclesial visible. La Unió de Religiosos té com a tradició que la presidència o la vicepresidència estigui ocupada per una dona. “La vida religiosa té un rostre femení” diu, “però encara calen passos per donar protagonisme a les dones en els àmbits de decisió”.