Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) A la sala d'actes de l'església parroquial de Sant Joan Baptista de Tarragona ha tingut lloc la presentació a la premsa dels treballs de restauració i rehabilitació de l'església, la inauguració està prevista el pròxim 25 de juny.  
En l'esmentada roda de premsa van intervenir mossèn Jordi Figueras, vicari episcopal de Tarragona i rector de la parròquia, Josep M. Bartomeu, arquitecte, Francisco Càceres, constructor, Josep Lluís Méndez Pomés "Mempo", artista pintor, François Tomás, artista restaurador, i Joan Cabús, membre de la comissió d´obres.

Mossèn Figueres ha indicat que el 22 de novembre de 2006 van tenir lloc les primeres converses per a la renovació de l´església i de les dependències parroquials, comnzando la campanya de captació de recursos econòmics el primer diumenge d'Advent de 2007 (per al que es preveu un període de 30 anys) i el 10 d'agost es van iniciar les obres pròximes a concloure. D´altra banda, ha afegit que aquests treballs compten amb l´aprovació de les delegacions diocesanes de Patrimoni i Art sacre i de Litúrgia.

Per la seva banda, l'arquitecte Bartolomé va explicar als periodistes que l'obra es va plantejar a dos nivells: solucionar diverses mancances i millorar l´edifici. El primer-va dir-era una qüestió tècnica: evitar les humitats, resoldre problemes com els que plantejaven les falses façanes, aconseguir una major il luminació natural, etc. Igualment consolidar i restaurar la capella del Santíssim i la resta de l´edifici.

El Sr Francisco Cáceres ha manifestat que els treballs estan seguint el calendari previst i que pot assegurar-excepte imprevistos-que la dedicació de l´església es pot fer la data proposada.

Figueras ha afegit que s´ha comptat, en aquesta fase de millora, amb la col.laboració dels artistes Josep Lluís Méndez "Mempo", que ha pintat els murals que adornen el presbiteri i el baptisteri, François Tomàs, encarregat de la restauració de diversos elements escultòrics , decoratius i històrics, Gerard Balcells, autor del gran vitrall de la part posterior del presbiteri, Joan Blázquez, responsable de la construcció de nous elements decoratius, així com el marmolista Jaume Castelló, encarregat del revestiment de les parets i de la pavimentació.

D'altra banda, Joan Cabús, ha indicat que la qüestió financera s'atén mitjançant la col·lecta de cada primer diumenge de mes, les aportacions dels subscriptors i els donatius de benefactors. El propòsit és recaptar 100.000 € l'any. Ara, ha recordat, Esam en el cinquè any i les previsions es van complint.

Després de la roda de premsa, els membres de la taula i els periodistes es van traslladar a l'església on, "in situ", van rebre les explicacions dels diferents professionals que intervenen en els diferents aspectes de les obres. Figueres va mostrar a la premsa la creus que es van trobar al sostre del temple (ja restaurades) i els confessionaris encastats a les columnes de la nau central, en fase de restauració. Va indicar també que ara només falta acabar de pintar, de construir el mobiliari de l´altar major i restaurar els altars altars laterals i les imatges. Així mateix va donar a conèixer els diferents actes culturals i religiosos programats amb motiu de la dedicació de l´església per a les properes setmanes, sent el primer d´ells la conferència que pronunciaré el proper 4 d´abril, a les 21 hores. Mons Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, sobre el tema "Viure el diumenge, el dia del Senyor".