Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

“Tot s’ha complert”. Són les darreres de les Set Paraules de Jesús a la Creu. Les set frases pronunciades per Jesús en el calvari que recullen els Evangelis ha estat una font inesgotable per a la predicació i la pregària. Alhora, durant segles han inspirat nombroses creacions artístiques i musicals.

Al voltant de les Set Paraules, aquest any la setmana santa porta dues novetats de la mà del bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull, un llibre i un concert que es fa aquest dissabte a la catedral de Barcelona

Fa un any Sebastià Taltavull va dirigir un recés al Moviment de Professionals Catòlics partint de l’obra musical "Les sept paroles de Christ" de Théodore Dubois, en una versió en la que intervenia el Cor de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca. Aquest dissabte aquesta obra es podrà escoltar en directe a la catedral de Barcelona també amb el cor menorquí, que actua per primera vegada a Barcelona. El programa d’aquest concert gratuït també inclou una primera part amb diverses peces i una tercera part amb l’obra La Gallia de Charles Gounot.  

La iniciativa se suma a la publicació dels textos d’aquell recés preparats pel bisbe Taltavull. “Per què la creu de Jesús és escàndol i absurd per a uns i força i saviesa per a uns altres? Estem davant d’un misteri i només podem accedir-hi des de la fe en Aquell qui ha estat crucificat, Jesús”, explica en la presentació del llibre. L’edició d’Editorial Claret està il·lustrada per Josep Rom, vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Aquesta setmana Catalunya Cristiana publica un extracte d’aquests textos que podeu llegir aquí.

 
Les set paraules de Jesús a la creu
 
“Pare, perdona’ls, perquè no saben el que fan” (Lc 23,34)
 
“Avui seràs amb mi al paradís, t’ho dic amb tota veritat”(Lc 23,43)
 
“Dona, vet aquí el teu fill” (Jn 23,34)
 
“Déu meu, per què m’heu abandonat?”(Mc 15,34)
 
“Tinc set!” (Jn 19,28)
 
“Pare, a les vostres mans encomano el meu esperit” (Lc 23,46)
 
“Tot s’ha complert”(Jn 19,30)