Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(GIEC/VIS) Durant aquest cap de setmana se celebren a Roma els actes de la beatificació del Joan Pau II, a més de nombroses convocatòries paral·leles. Entre elles, l’Eucaristia que presidirà pel cardenal arquebisbe de Barcelona a l’Església del Gesú dissabte a la tarda, amb la participació de grups de peregrins presents a Roma per a la beatificació de Joan Pau II. Els tres arquebisbe i la majoria de bisbes catalans seran a Roma per seguir la beatificació.

Els actes previstos es podran seguir en directe a través de diversos canals vaticans com http://www.vatican.va/video, el canal oficial de Twitter obert per la beatificació http://twitter.com/#!/Pope2YouVatican i la pàgina de Facebook de Radio Vaticana http://www.facebook.com/#!/vatican.johnpaul2. En el site Pope2You.net es podrà seguir un streaming, disponible també per iPhone e iPad.

Dissabte, 30 d’abril. De 20 a 22’30h.

Vetlla de pregària al Circ Màxim

La celebració es dividirà en dues parts. La primera estarà dedicada al record de les paraules i els gestos del Papa Joan Pau II. Seguirà una processó solemne en la qual s'entronitzarà la imatge de Maria, Salus Populi Romani, acompanyada per representants de totes les parròquies i capellanies diocesanes. A continuació, intervindran alguns estrets col·laboradors del nou beat, com el cardenal Stanislaw Dziwisz, que va ser el seu secretari, i Joaquín Navarro-Valls, exdirector de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. Parlarà també Sor Marie Simon-Pierre, la miraculosa curació de la qual va obrir el camí per a la beatificació. Al final d'aquesta primera part, es cantarà l'himne "Totus tuus", composat per al 50è aniversari de l'ordenació sacerdotal de Joan Pau II.

La segona part se centrarà en la celebració dels Misteris Lluminosos del Sant Rosari, introduïts per Joan Pau II. Després del cant "Obriu les portes a Crist", del nou beat, intervindrà el cardenal Vicari Agostino Vallini, que sintetitzarà la personalitat espiritual i pastoral del Papa. Tot seguit, es resarà el Rosari en connexió directa amb cinc santuaris marians. Cadascun dels Misteris estarà lligat a una intenció de Joan Pau II. Al santuari l'Agniewniki, a Cracòvia, la intenció serà la joventut; al santuari Kawekamo-Bugando (Tanzània), la família; al santuari de Nostra Senyora del Líban-Harissa (Líban), l'evangelització; a la basílica de Santa Maria de Guadalupe, de Ciutat de Mèxic, l'esperança i la pau de les nacions; al Santuari de Fàtima, l'Església.

A continuació, el Papa Benet XVI, en connexió des del Vaticà, resarà la pregària final i impartirà la benedicció apostòlica a tots els participants. Aquesta nit romandran obertes a la pregària les següents esglésies: Santa Agnese in Agone, a la plaça Navona; San Marco al Campidoglio; Santa Anastasia; Santíssim Nome di Gesú all'Argentina; Santa Maria in Vallicella; Sant Giovanni dei Fiorentini; San Andrea della Valle; Sant Bartolomeo all'Isola.

Diumenge, 1 de maig. 9 h. preparació. 10 h. celebració eucarística

Beatificació del papa Joan Pau II presidida per Benet XVI a la Plaça de Sant Pere

(Llibret de la celebració)

La solemne litúrgia de beatificació estarà precedida per una hora de preparació, en la qual es resarà la Corona de la Divina Misericòrdia, devoció introduïda per Santa Faustina Kowalska i molt apreciada pel beat Joan Pau II, i acabarà amb una Invocació a la Divina Misericòrdia, amb el cant "Jezu ufam Tobie". Seguirà la Santa Missa, amb els textos del diumenge de l’Octava de Pasqua (segon de Pasqua). Després de la fórmula de beatificació, quan es descobreixi el tapís amb el nou beat, es cantarà l'Himne del Beat en llatí.

La celebració serà retransmesa pel Canal 33 (la narració anirà a càrrec de Francesc Rosaura, director i presentador del programa religiós "Signes dels temps", amb la col·laboració de mossèn Norbert Miracle, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya) i per la 2 de TVE (amb els comentaris de Juan Carlos Ramos i Ramón Juliá) i per 13TV.

Dilluns, 2 de maig. 10’30h.

Missa d’Acció de Gràcies presidida pel cardenal Tarcisio Bertone a la plaça de Sant Pere

Se celebrarà la primera Missa en honor del nou beat. Els textos seran els de la Missa del Beat Joan Pau II. La celebració serà animada pel cor de la diòcesi de Roma, amb la participació del Cor de Varsòvia i de l'Orquestra Simfònica de Wadowice (Polònia).