Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Vedruna) 1.400 professors i professores de l’Escola Vedruna de Catalunya es van reunir a Sitges en la Jornada de Formació de Professorat. Entre altres, en la Jornada celebrada dilluns van fer-s’hi present la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el secretari General de la Fundació de les Escoles Cristianes de Catalunya, Enric Puig. El sociòleg Salvador Cardús va fer-hi una ponència.

La jornada de formació va reunir docents de les 36 escoles Vedruna de Catalunya com a cloenda d’un projecte formatiu institucional que ha durat tot el curs escolar amb activitats tant individuals com de grups. El tema de treball de la Jornada era “Metodologies actualitzades, actives i creatives, recolzades en la valoració de l’esforç i el treball ben fet”. S’ha treballat durant el curs “on line” i amb una acció coordinada de totes les escoles del grup i en la Jornada de Sitges s’ha fet l’estudi de les conclusions i s’ha recollit les reflexions d’experts que poguéssin animar la concreció del treball formatiu en aplicacions a l’aula. Alhora, la reunió d’una bona representació dels claustres i equips directius de les escoles va facilitar la vivència en esperit de familia en la cloenda d’aquest llarg procés amb l’objectiu final d’oferir als joves, a les famílies i al país una alernativa educativa coherent i actualitzada.

El sociòleg Salvador Cardús va presentar la seva reflexió al professorat sobre els desafiaments actuals de l’ofici de mestre i va oferir vuit savis “consells per a docents esperançats” per a encortajar-los.

Les paraules de la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, van ser un reconeixement als docents i van posar de relleu la necessitat que té el país d’una acció educativa escolar responsable i rigurosa, competent i actualitzada, que tingui els mestres com a protagonistes imprescindibles. Enrig Puig, secretari general de la Fundació de les Escoles Cristianes de Catalunya, va posar de relleu el servei a l’educació d’escoles com les que estaven reunides a Sitges. I la Coordinadora de les Escoles Vedruna d’Europa, la germana Tomy Pastrana, va posar l’accent en aquells trets que fan de la proposta educativa Vedruna una opció amb identitat i una tasca engrescadora i actualitzada pels mestres.

Havent compartir tots un dinar festiu, la jornada es va cloure amb una versió del “Itaca” de Lluís Llach interpretada per una orquesta formada per alumnes de diverses escoles Vedruna i cantada per una gran coral formada per mestres.

En aquest vídeo, editat per una de les escoles assistents, podeu veure algunes imatges de la trobada i la projecció d’un lipdub protagonitzat per alumnes de les escoles Vedruna.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.