Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Els 6.000 joves de diversos països europeus que acull l’arquebisbat de Tarragona durant aquests dies previs a la Jornada Mundial de la Joventut, rebran una immersió en la història, les arrles cristianes i la cultura popular de la seu primada, que conserva els testimonis més antics de la presència cristiana a Catalunya.

Aquest diumenge, després de participar en la celebració conjunta dels bisbats catalans que es fa a Barcelona, els joves acollits a Tarragona participaran en diverses experiències a la part antiga de la ciutat que culminen amb la celebració eucarística i l’espectacle que es farà al Tarraco Arena Plaça.

«Tarraco ex tempore» és el nom de l’espectacle mostrarà la història de la ciutat i les seves arrels cristianes. En l’obra hi participen, entre altres, el  Grup Thaleia amb una reconstrucció de la manera de viure en època romana; l’Associació Cultural Sant Fructuós amb la representació teatral de La Passió de Sant Fructuós; i altres grups folklòrics com el Cos de bastoners de l'Esbart Santa Tecla, la Moixiganga de Tarragona i dues colles castelleres de la ciutat.

Andreu Muñoz, director de l’espectacle, explica que es tracta “d’oferir la nostra història en forma d’espectacle” i “viatjar a través de la implantació de Roma sobre el territori, la predicació de Pau i el martiri de Fructuós, Auguri i Eulogi, la nostra Església en el temps visigots, la restauració cristiana medieval, l’època de l’humanisme i finalment els temps actuals”.

En el mateix recinte, abans de l’espectacle se celebrarà una eucaristia presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol i concelebrada per diversos bisbes de les ciutats dels joves acollits i més de 200 capellans procedents d’aquests bisbats.

Nou itineraris espirituals

Les activitats a Tarragona començaran diumenge al matí amb un retaule d’experiències a diversos punts de la ciutat. Entre altres propostes, el teòleg Armand Puig farà al Palau de Congressos una catequesi sobre Jesús de Natzaret, i l’Amfiteatre Romà acollirà un espectacle sobre «Les set crides de Jesús» en diversos idiomes que recull episodis com Sant Pau anunciant l’Evangeli a Tarragona i el martiri de Sant Fructuós.

A la part alta de Tarragona es faran nou itineraris culturals i espirituals  que inclouen  el claustre del Seminari, un recorregut per les Esglésies de Sant Llorenç, Sant Miquel i La Sang, la Capella de Sant Magí i Façana de la Catedral, el Museu Bíblic, i tallers sobre de Càritas Diocesana, les missions o els esplais.

Tota la informació sobre l’acollida dels joves a Tarragona la podeu consultar aquí i la podeu seguir a través de la web de l’arquebisbat i del twitter de la Delegació de Mitjans de Comunicació.  

 

 

Jaume Pujol a Tarragona Ràdio: