Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Benet XVI ha arribat a Madrid per participar en la JMJ demanant al joves “un testimoni valent i ple d'amor als germans, decidit i prudent alhora, sense ocultar la seva pròpia identitat cristiana, en un clima de respectuosa convivència amb altres legítimes opcions i exigint alhora el degut respecte a les pròpies”.

El primer missatge de Benet XVI a l’Aeroport de Barajas ha tingut especialment present problemes socials que formen part de les preocupacions juvenils: “Subsisteixen tensions i xocs oberts en tants llocs del món, fins i tot amb vessament de sang. La justícia i l'altíssim valor de la persona humana es dobleguen fàcilment a interessos egoistes, materials i ideològics. No sempre es respecta com cal el medi ambient i la natura, que Déu ha creat amb tant d'amor. Molts joves, a més, miren amb preocupació el futur davant la dificultat de trobar una ocupació digna, o bé per haver-la perdut o tenir-la molt precaria i insegura”.

En les declaracions que ha fet a l’avió durant el viatge també ha insistit en el missatge de la doctrina social de l’Església: “En la crisi actual es confirma el que ja ha aparegut en anteriors crisis importants, que la dimensió ètica no és una cosa externa als problemes econòmics, sinó un dimensió fonamental”. Benet XVI ha remarcat que “l’economia no només funciona amb una autoregulació mercantil, necessita una raó ètica” i que “l'home ha de ser el centre de l'economia i l'economia no s'ha de mesurar segons amb el màxim benefici, sinó d'acord amb el bé comú i que inclou la responsabilitat amb l'altre, i realment funciona bé només si funciona de manera humana”. “L'església amb la seva doctrina social, amb la seva doctrina sobre la responsabilitat que Déu ha obert la possibilitat de renunciar al màxima benefici i de veure les coses en la dimensió religiosa i humanística”, ha afirmat citant les encícliques socials de Joan Pau II.

Aquí podeu llegir el discurs íntegre a Barajas, en el que ha agraït la benvinguda i ha mostra “l’apreci i proximitat a tots els pobles d’Espanya”. Aquí podeu veure la transcripció de la intervenció a l’avió.

 

 

Tot l'acte en directe: