Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Lluís Serra / CR Madrid) El programa cultural de JMJ 2011 ha comptat amb un esdeveniment d’excepció: el macrofestival de la vida consagrada, organitzat per CONFER (Conferència Espanyola de Religiosos), organisme en el qual està integrada l’URC (Unió de Religiosos de Catalunya). S’ha celebrat al Palau d’Esports de la Comunitat de Madrid el 18 d’agost. Més de 14.000 assistents han omplert aquest dijous el recinte de gom a gom, així com més de 6.000 sol·licituds no s’han pogut atendre per límits d’aforament.

Entorn de tres eixos: “Cridats, reunits, enviats” s’ha estructurat el testimoniatge de persones joves de vida consagrada que, amb un llenguatge fresc, directe, profund, comunicatiu, audiovisual, han expressat la seva experiència personal de resposta al Crist, de la vida en comunitat i de la seva missió. Somrients, joiosos, han parlat sense embuts de les seves motivacions, dificultats, projectes… Gent de carn i ossos amb una forta dimensió espiritual. Lluny de la visió carrinclona que sovint alguns mitjans s’entesten a presentar. Ser religiosa o religiós avui val la pena i és possible. Els milers de joves que gaudien de la festa i de l’espectacle han aplaudit d’allò més i s’han sentit profundament interpel·lats. Més que discursos complicats, les persones consagrades han presentat la seva vida amb senzillesa i transparència.

Intercalats entre grups de testimoniatges, s’ha combinat la música, la dansa, la projecció del vídeos, la cançó amb els més variats registres (melodies, rap, rock…) amb la participació entusiasta dels joves. Tot amb un llenguatge modern, juvenil, consistent i compromès. En el centre, la fascinació pel Crist, que crida. La vida consagrada ha reflectit la diversitat dels seus carismes, la unitat entre les institucions (la intercongregacionalitat), el sentit profètic del seu missatge i el seu compromís amb les persones i els col·lectius més pobres i marginats.

Han obert l’acte el pare Elías Royón, president de CONFER, i Vicente Jiménez Zamora. bisbe de Santander i president de la Comissió Episcopal de Vida Consagrada. L’URC ha estat representada, entre altres, per la germana Margarida Bofarull, vicepresidenta de CONFER, i el president de l’URC, Màxim Muñoz,.

El macrofestival ha tingut tres hores de durada sense interrupció, fins a dos quart d’una de la nit. El seu ritme trepidant per moments, participatiu i exultant en altres, sempre reflexiu, obert, joiós i espiritual ha fet passar l’estona de manera ràpida i atractiva.

La presència de religioses i religiosos no es redueix aquests dies al macrofestival, sinó que es poden observar, discretament barrejats amb els joves, acompanyant-los en el seu procés de recerca del Crist.