Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claret) L’Editorial Claret inicia una nova etapa en el món de l’edició de continguts animats, coproduint una sèrie de dibuixos de 13 capítols de 6 minuts cadascun d’ells per a nens de 3 a 8 anys i que s’emetran al Canal Super3 durant 13 dissabtes a les 17:50h.
 
Aquest projecte neix de la mà de l’Editorial Claret, una Editorial amb un llarg recorregut històric en l’edició de llibres de contingut religiós, però també especialitzada en altres àmbits com és el d’humanitats, l’escolar i l’infantil. La Sèrie compta amb la dibuixant Pilarín Bayés pel què fa a la il·lustració dels capítols. Per la Pilarín aquest és el primer projecte d’animació que duu a terme, després d’haver il·lustrat més de 600 llibres traduïts a diversos idiomes. La Marga Sala, filla de la Pilarín, és la guionista principal d’aquesta sèrie imaginativa i fantàstica que recrea un univers original i propi presentat amb molta sensibilitat. I finalment, Imira Entertainment, productora i distribuïdora internacional de sèries i llargmetratges d’animació, ha estat un altre dels protagonistes que ha fet possible la producció de la Sèrie conjuntament amb l’Editorial Claret i TVC.
 
«L’illa del far» és una sèrie d’autor que respecta l’estil de la il·lustradora Pilarín Bayés però adaptant-lo al món audiovisual i amb històries internacionals. L’objectiu d’aquesta és crear un microclima que transmeti uns valors determinats per fer créixer els infants, com l’amistat, el diàleg, l’obediència, l’autoestima, el respecte per la natura i pels animals. En definitiva, una sèrie de valors que aportin uns continguts extra a la sèrie a part dels lúdics.
 
El contingut dels capítols es basa amb la història d’una nena de 7 anys, la Dana, cansada de l'hivern i de no fer vacances, i que fa un viatge màgic fins a la meravellosa Illa del Far. En Micu, un gos d’atura, i la Dromi, un increïble far robot que es troben a l’illa, seran els seus companys d’iniciació i descoberta de la fauna i flora de la seva nova llar, un paradís natural que se’ls obrirà com una porta d’entrada a fantàstiques aventures. Tots tres junts i a partir de les diferents anècdotes que s’esdevindran durant el transcurs dels capítols, la Dana anirà assumint mica en mica diferents valors que l’ajudaran a créixer i a madurar dins l’entorn de l’Illa.

La Sèrie «L’Illa del Far» esdevé el primer projecte de l’Editorial Claret com a productora de continguts àudio visuals animats i tal i com comenta el seu director general, Josep Mª Cervera: «Aquest és un projecte amb el qual ens sentim totalment identificats, ja que portem molts anys treballant tant en llibres de temàtica escolar, com en llibres destinats al públic infantil. Ja fa anys que desenvolupem projectes en el món audiovisual, però és ara quan ens hem decidit fer el salt a la gran pantalla en coproducció amb TV3. Es tracta d’una sèrie lúdica i pedagògica amb la intenció d’ajudar i reforçar la transmissió de valors, per una banda com l’amistat, el respecte, el diàleg, l’ordre, la diversitat, etc... i per l’altra, valors mediambientals, ja que la Sèrie es desenvolupa enmig d’un entorn natural, que afavoreix el descobriment de la naturaper part dels més petits».