Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) Finalment l'Església de Sant Feliu serà proclamada solemnement basílica menor el proper 9 d'octubre. Sant Feliu és l'única parròquia major de Girona i va ser la primera església de la ciutat. A més és la que acull el sepulcre de Sant Narcís, patró de Girona, i Sant Feliu, tots dos els primers màrtirs coneguts de la història de la fe cristiana.

"Com a Església ja té un important valor en sí mateixa, i cap títol l'hi pot treure. Som conscients d'això, però aquest títol encara ens honra més", explica Joan Baburés, rector de la parròquia.

Baburés ha explicat a CatalunyaReligió.cat que "aquest va ser un encàrrec que el bisbe em va fer quan em va nomenar rector de la parròquia. No sabíem si finalment seria possible, però amb 4 mesos ho vam tenir aprovat, i amb nota!"

"Aquest títol és el reconeixement d'una realitat. Estem contents, però ens ho hem de prendre com a un repte que ens obliga a fer una litúrgia millor, una catequesi més ben feta, proclamar més i millor la fe, en definitiva tot allò que ens fa conèixer i estimar més Jesús".

La missa de proclamació la presidirà el cardenal Antonio Cañizares, prefecte de la Congregació per al Culte, just el dia després que un altre prefecte, el del Culte, també hagi estat a Catalunya per assistir a la beatificació de mare Janer a Urgell. Està s'espera els bisbes de les diòcesis veïnes.

És el segon temple de la diòcesi que rep el títol de basílica menor per part de Benet XVI, ja que el 2006 el papa ja li havia concedit el títol a l'església de Castelló d'Empúries. La catedral també té aquest títol eclesiàstic.