Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Eloi Aran/CR) Sota el lema “És intel·ligible la fe al segle XXI?” un grup d’una cinquantena de professionals i intel·lectuals catòlics laics s’han citat per primera vegada aquest dissabte al Monestir de Poblet, on han pogut compartir les reflexions i ponències amb la pregària de la comunitat monacal que els ha acollit. Les ponències han anat a càrrec del filòsof Francesc Torralba, “L’opció cristiana: intel·ligibilitat, paradoxa i límits”; i del físic i poeta David Jou, “Intel·ligibilitat de la Fe i intel·ligibilitat científica”.

Després de les ponències matinals, els participants han realitzat la pregària del migdia i han dinat a la nova hostatgeria del monestir, un edifici modern que recupera la volumetria de l’antic edifici de l’hospital amb unes vistes immillorables sobre el conjunt monumental.

Al llarg de la tarda, s’han presentat diverses comunicacions que han respost a la pregunta sobre la intel·ligibilitat de la fe des de l’àmbit l’educatiu, a càrrec de Josep Otón; l’àmbit de la medicina, a càrrec de Maria Cambray; l’àmbit mediàtic, a càrrec del periodista Oriol Domingo; i l’àmbit de la política, a càrrec de Josep Maria Carbonell. La trobada, que tenia un cert caire prospectiu, ha estat molt ben valorada pels assistents, de forma que es proposa la seva continuïtat anual al mateix emplaçament.