Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat l’Itinerari Diocesà de Renovació Cristiana, és a dir un pla de formació que abasta les dimensions bàsiques de la vida cristiana: experiència, reflexió i acció. Aquest projecte pastoral, adreçat a la totalitat dels fidels, contempla una primera fase, ja en marxa, d’escola de formació d’animadors, per a les persones que faran d’acompanyants dels futurs grups. A partir de la Quaresma 2012 iniciaran els grups de l’Itinerari a tota la diòcesi.

A l’Església universal hi ha la consciència que cal enfortir i renovar tota la vida cristiana, i que aquesta és una missió de tot el poble de Déu, amb la indispensable i plena participació i implicació del laïcat.

L’església diocesana de Sant Feliu, en sintonia amb aquesta inquietud i amb el treball realitzat en la seva jove història mitjançant els diversos objectius diocesans proposats i aprofundits en els darrers anys, concreta aquesta prioritat pastoral durant el curs 2011-2012 començant l’”Itinerari Diocesà de Renovació Cristiana”.

La primera fase és la de l’escola de formació d’animadors, per a les persones que faran d’acompanyants en els futurs grups de l’Itinerari. Ara mateix són unes 80 persones de tots els arxiprestats de la diòcesi. L’escola va iniciar amb una reunió introductòria el passat 9 de juliol i des del 17 de setembre ha reprès amb les sessions quinzenals de formació.

Un dels eixos principals és comprendre cada cop més bé en què consisteix la tasca d’evangelització, de proposta i renovació de la fe. També fer l’experiència personal del que significa el trobament amb Jesús com a pilar fonamental de la vida cristiana, per mitjà de la lectura creient i orant de la seva Paraula viva i per l’acció de l’Esperit Sant en la vida i el cor de cadascú. I, alhora, aprendre la manera concreta i els mitjans pedagògics per esdevenir animadors, dels futurs grups, en un clima de participació, diàleg i preparació pràctica.

La segona fase serà la convocatòria a tota la diòcesi per a posar en marxa els grups que vulguin emprendre l’Itinerari Diocesà de Renovació Cristiana, moment que es preveu per a la Quaresma de 2012.