Vés al contingut
Catalunya Religió
(Horeb) El diumenge dia 23, vigília de la festa de Sant Antoni Maria Claret, la Família Claretiana es va reunir a Vic, al costat del sepulcre del pare Claret, per acompanyar la professió perpètua de tres joves Claretians, i la renovació de vots d’un altre.
S’hi van aplegar Claretians de pràcticament totes les comunitats de Catalunya, a més d’un bon grup vinguts de Colmenar Viejo i Madrid, on han passat un període
important de la seva formació els que han fet els vots religiosos. Han fet la professió perpètua els Missioners Claretians Josep Codina Plana, Dionisius Paskalis Nandut i Yohanes Benjitu Barreto, un català i dos indonesis.
Josep Codina va començar el seu camí vocacional quan va demanar un parell d’anys d’excedència laboral per fer un servei voluntari a la Missió Claretiana de Guajará-Mirim, a l’amazònia brasilera. Al cap de poc de tornar del Brasil es va incorporar a la comunitat claretiana de Vic, on ha fet el noviciat i el període de formació, que ha completat amb la llicenciatura en catequètica a Madrid els dos últims cursos. En Dionisius i en Yohanes van començar la seva formació amb els Claretians d’Indonèsia. Un cop destinats a Catalunya, van concloure els estudis teològics a Madrid i ara, des de Barcelona, es preparen per a l’ordenació mentre perfeccionen el català parlat i escrit. Els acompanyava en Joan Bové, estudiant del darrer curs de teologia, que va renovar els vots religiosos.
La celebració va estar presidida pel pare Màxim Muñoz, Provincial dels Claretians de Catalunya, i concelebrada per un bon nombre de preveres vinguts una mica d’arreu de Catalunya i de la resta d’Espanya.
La Professió es va fer després de la Litúrgia de la Paraula i del cant de la lletania dels sants, indicant que es tracta d’una resposta lliure i generosa a la crida que Déu adreça a cada persona a través de la seva Paraula, i comptant sempre tant amb la seva ajuda com amb la que rebem dels nostres germans i germanes, els sants i santes.
L’acte es va tancar amb emotives paraules d’agraïment i de testimoni dels tres joves Missioners Claretians, en què van anar desgranant breument els passos importants que han fet per arribar a aquesta decisió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.